Ons Voetbal Instituut

Door plezier worden we beter!

Dat is de basis van onze visie. Laat je vader, moeder of verzorger eens goed dit verhaal lezen en dan weten zij precies of VI Excellent bij je past.

 

Onze Motivatie

Verloren talent

Wat is nu talent? Volgens de Van Dale is talent ‘een natuurlijke begaafdheid’ of ‘aanleg’. Dus talent is aangeboren en wel of niet aanwezig in wat voor een vorm dan ook. De ontwikkeling van talent is echter een heel ander verhaal en afhankelijk van vele factoren. Zo kan het zijn dat voetbaltalent verloren gaat, omdat bepaalde factoren, randvoorwaarden, omgeving etc. op een bepaald moment niet helemaal fijn zijn. Dit kunnen zaken zijn als een groeistuip, nog wat klein van stuk, net wat jonger dan de rest, motivatie, gepest worden, vervelende thuissituatie… Kortom tal van redenen van klein naar groot waardoor talent niet de ruimte krijgt om te ontwikkelen.

Onze Visie

4 jaar van groei zonder prestatiedruk

Wij vinden het zonde dat talent door stagnatie in de ontwikkeling afvalt of niet in beeld komt en daardoor niet de tijd, ruimte en dus kans krijgt om tot bloei te komen. Kinderen zijn namelijk niet in staat om een continue prestatie te leveren, dit gaat altijd met fluctuaties, hierdoor blinken ze op het ene moment uit en op het andere moment lukt het niet meer. Voor ons is dit de reden geweest om het anders te doen!

We selecteren onze talenten daarom alleen aan de voorzijde tijdens een talententraining. We kijken dan of we ‘een natuurlijke begaafdheid’ of ‘aanleg’ kunnen ontdekken. Wanneer dat het geval is nodigen we een talent uit voor ons 4-jarig talentenprogramma. Dit is een trainingsprogramma waar je 4 jaar de tijd krijgt om je talent te laten groeien zonder steeds de druk te voelen van ‘mag ik blijven?’ of ‘in welk team kom ik?’, maar ook 4 jaar waarin je niet meteen afvalt wanneer factoren ervoor zorgen dat het even niet lukt. We gaan 4 jaar lang aan de slag met gekwalificeerde trainers en het enige ingrediënt dat we zoeken is plezier! Want wij geloven dat wanneer je plezier hebt passie en prestatie volgen.